Is het dit jaar jouw beurt om het kerstfeest te hosten? En kan je nog wel wat inspiratie gebruiken om je gasten van hun (kerst)sokken te blazen? Dan is er het feestmenu van Foodbag. De maaltijdbox wordt op 22 of 23 december - net op tijd voor kerst - of  29 of 30 december voor je voordeur geleverd. In de box alle ingrediënten en duidelijke instructies voor een klassiek (met vlees) of vegetarisch feestmenu, net als handige tips, een tijdschema en zelfs naamkaartjes. Spendeer jij je tijd liever bij je gasten dan in de keuken? Foodbag speelt voor reddende engel deze kerst en lanceert een kant-en-klaar feestmenu. Dat hoef je enkel op te warmen en te dresseren. Je hoeft dus dit jaar je hoofd niet te breken over het menu dat je je gasten voorschotelt of urenlang aan de kassa in de supermarkt te staan. Yay! 

Parade van lokale leveranciers

Bij Foodbag maken ze er geen geheim van: ze houden van superverse, seizoensgebonden, duurzame én lokale producten. En dat is niet anders in hun feestmenu. Meer nog: Foodbag maakt er een ware (kerst)parade van en laat een resem lokale leveranciers op je los. Vind je terug in het feestmenu: onder andere de koekjes van Jules Destrooper, Belgische bio room van Pur Natur, chocolade van Petit Melo en de krokante toppings van Topp’d. 

Op het (zelf te bereiden) menu

Kies je voor het Classic en zelf te bereiden menu, dan krijgen je gasten drie hapjes: ‘Gevulde dadels met geitenkaas en spek’, ‘Aardappelvelouté met winterpostelein in een bouillon van bospaddenstoelen, met een hartige notencrumble’ en ‘Worstenbroodjes met graanmosterd’. Als voorgerecht staat er ‘Frisse zalmtartaar met avocado, koolrabi en wasabicrunch’ op het menu. Het hoofdgerecht bestaat uit ‘Gevulde kalkoenrollade met veenbessen, verse kroketjes en elegante groenten (Geroosterde knolselder met beurre noisette, perensalsa en pecannoten & Gekaramelliseerd witloof met dragondressing, Cherry Chouffe en roze peper en Zwarte knoflooksaus’. En om af te sluiten: ‘Chocolademousse met hazelnoten en Jules Destrooper-koekjes.’ 

Wie z’n gasten liever een vegetarisch feestmenu voorschotelt, kan kiezen voor de Veggie Feestbox., met daarin alle ingrediënten voor dezelfde drie hapjes, maar dan in een vegetarische versie:  Gevulde dadels met geitenkaas, zonder spek maar mét pistachenoten’, ‘Aardappelvelouté met winterpostelein in een bouillon van bospaddenstoelen, met een hartige notencrumble’ en een vegetarische worstenbroodje. Blaas je gasten omver met ‘Burrata met bloedsinaasappel en dressing met venkelzaad’ als voorgerecht en ‘Gevulde pompoen met kastanje, verse kroketjes en elegante groenten, Cherry Chouffe en roze peper, Zwarte knoflooksaus’ als hoofdgerecht. Als dessert krijg je net als in het classic menu een ‘Chocolademousse met hazelnoten en Jules Destrooper-koekjes’. 

Kerstmenu Fbg 23 763 826 1

Opwarmen en serveren

Ga je voor het Classic Traiteurmenu met vlees, dan krijgen je gasten als voorgerecht ‘Bubba garnaalkroketten met krulpeterselie en citroen’ voor hun neus. Als hoofdgerecht serveer je: ‘Parelhoenfilet in ‘fine champagne’-saus, verse kroketjes, geroosterde spitskool met misolak en appeltjes met veenbessenconfituur’. Het dessert is een ‘Chocoladetaartje van Julie’s House met crème anglaise’. 

In het vegetarische Traiteurmenu krijg je evenveel lekkers, maar als hoofdgerecht schotel je je gasten een ‘Winters stoofpotje van linzen met wittewijnsaus, verse kroketjes, geroosterde spitskool met misolak en appeltjes met veenbessenconfituur’ voor. 

Hartverwarmend 

Extra hartverwarmend: voor het tweede jaar op rij, schenkt Foodbag per verkochte feestbox tien euro aan Stichting Pelicano. Dat is een stichting die kinderen in schrijnende armoede op weg helpt naar een beter bestaan. Vorig jaar kon Foodbag op die manier in totaal 10.000 euro doneren aan de organisatie. www.pelicano.be 

PRAKTISCH

Het klassieke ‘zelf te bereiden’ menu kan je telkens voor 4, 6, 8 of 12 personen bestellen. Voor 4 personen betaal je €140 per box (€ 35 p.p.), voor 6 personen €178 per box (€29,67 p.p.), voor 8 personen €210 per box (€26,25 p.p.) en voor 12 personen €260 per box (€21,67 p.p.). Het vegetarische menu voor vier personen kost €140 per box (€35 p.p.)  

Het Traiteurmenu bestel je voor 2 of 4 personen. Voor 2 personen betaal je € 90 per box (€ 45 p.p.), voor 4 personen € 160 per box (€40 p.p.). Tip: mix & match! 

Een feestbox voor Kerst bestellen kan vanaf 8/11  t.e.m. donderdag 21/12 9u, met levering op vrijdag 22/12 en zaterdag 23/12.  Je feestdis voor oud- of nieuwjaar kan je bestellen t.e.m. donderdag 28/12 9u, met levering vrijdag 29/12 of zaterdag 30/12. 

Over Foodbag

De Foodbag-chefs stellen elke week 35 verse en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie, vier, vijf of zes uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Je kiest voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk, snelle, Sandra Bekkari-proof of kant-en-klare gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Optioneel vul je je Foodbag aan met extra’s zoals een aperobox, fruitmand, soep of granola. Een abonnement is niet verplicht en je kan per gerecht kiezen voor hoeveel personen je het wilt bestellen. Foodbag wordt gekoeld aan je voordeur geleverd op één van de vier leverdagen, door eigen goedlachse bezorgers. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in. Hun distributiedienst bestaat uit 100 eigen chauffeurs en 150 inpakkers. In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de kookbox 15gram over, daarmee is Smartmat het grootste Belgische fresh food e-commerce bedrijf. In 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV. Meer weten? Ambassadeur en Foodbag chef Sandra Bekkari neemt je in deze video mee achter de schermen: https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE