De paasperiode staat voor de deur en Foodbag heeft iets speciaals in petto voor liefhebbers van lokale smaken en culinaire verrassingen. Of je nu thuis bent en je paasfeest wilt verrijken met heerlijke lekkernijen, of je viert Pasen op reis tijdens de paasvakantie, Foodbag biedt de perfecte oplossing met een selectie van smaakvolle verrassingen, te vinden op hun extra's-pagina.

Ontdek Lokale Smaak

Foodbag moedigt iedereen aan om de lokale keuken te verkennen en te genieten van unieke lekkernijen die een onmiskenbare inspiratie vormen voor jouw paasfeest. De extra's-pagina van Foodbag is gevuld met een smaakvolle selectie van lokale producten die zorgvuldig zijn gekozen om jouw paaservaring te verrijken. Van ambachtelijke chocoladepasta tot regionale delicatessen, Foodbag brengt de smaken van het seizoen rechtstreeks naar jouw deur.

Extra Brunchboxpasen

Een brunch vol Belgische smaken

De 6 Foodbag chefs slaan de handen in elkaar en stellen de ultieme paasbox samen. 

Kostprijs: €29.90

Paasvakantie: het uitgelezen moment om een versnelling lager te schakelen. Schuif samen aan tafel voor een eggcellente brunch of sla je picknickdeken open in de tuin. In openlucht smaakt alles nog beter. Wat schaft de pot (of moeten we box zeggen?) Roerei met avocado, sinaasappelsap, knapperig brood met prosciutto, yoghurt met fruit, chocolade en confituur en natuurlijk ook paaseitjes. Goed voor 2 personen met een grote appetijt of 4 met een kleinere honger.

Bekijk alle extra's
Extra Le Rouge Ochtendglorie

Lerouge en Foodbag: Een Verfrissende Samenwerking voor de Lente

Lerouge, dé vaste leverancier van verse sappen voor Foodbag, onthult met trots een nieuw en verleidelijk smaakje: Ochtendglorie in 1L, perfect afgestemd op de opkomende lentemaanden.

Kostprijs: €7.50 voor 1L

Wakker worden! Dat doe je ongetwijfeld na een glaasje 'Ochtendglorie'. Ruil je eerste koffie in voor een glaasje goudgeel appelsap en wrijf de slaap uit je ogen. Gember kickstart je spijsvertering, de citroen levert vitamine C en kurkuma zorgt voor kleur en smaak. Exclusief verkrijgbaar bij Foodbag!

Extra Meurisse Hazelnut Spread

Organic Hazelnut Spread: Een Hemelse Verleiding

Het gerenommeerde chocolademerk Meurisse en Foodbag bundelen hun krachten om de paasfeesten te voorzien van een onweerstaanbare zoete toets. Vanaf nu is de nieuwe Organic Hazelnut Spread van Meurisse exclusief verkrijgbaar bij Foodbag, waardoor de paastafel wordt verrijkt met een sublieme chocolade-ervaring. 

Kostprijs: €5.49 voor 300g

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en met de hazelnoot chocopasta van Meurrise wordt die ook meteen de lekkerste! Meurisse gebruikt enkel biologische en fairtrade producten. (H)eerlijk, en dat proef je!

Extra Aspergeroomsoep

Gemak Ontmoet Smaak

Foodbag begrijpt dat het vinden van de juiste balans tussen gemak en smaak essentieel is. Met de Kant-en-klare Aspergeroomsoep van Befood hoef je niet te kiezen tussen snelheid en kwaliteit. De soep is gebruiksklaar en brengt de verfijnde smaken van asperges en romige texturen naar jouw eettafel.

Kostprijs: €8.99 voor 650ml

Een Paasfeest vol Smaak en Traditie

Foodbag begrijpt dat Pasen een tijd is om samen te komen en te genieten van heerlijk eten. Daarom hebben ze niet alleen extra's toegevoegd aan hun assortiment, maar ook twee exclusieve paasgerechten gecreëerd om de feestvreugde te vergroten.

Premiumgeitenkaas

Premium Geitenkaassalade: Een Delicatesse van De Volle Maan

Foodbag werkt samen met De Volle Maan, een gerenommeerde leverancier van hoogwaardige geitenkaas, voor de creatie van Salade geitenkaas delux met zoete aardappel en rode biet.

De pestodeegjes zijn net als kleine cadeautjes gevuld met heerlijke geitenkaas van de biologische geitenboerderij. Daar worden de geitjes elke dag vertroeteld in een weide boordevol klaver en paardebloemen. Lang leve de lente!

Premiumlam

Klassieker met Lam: Een Iconische paasbeleving

De Foodbag chefs voorzien een premium gerecht voor een premium paasfeest: Lamsvlees met verse groenten en gratin.

Je vindt het recept hieronder.

Bestel jouw paasmenu

Ingrediënten voor 4p:

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 sjalot

  • 4 stronken witloof

  • 800g aardappelen

  • 1 bussel wortelen

  • Lamssteak 600g

  • 20g rozemarijn en tijm

  • 1 blaadje laurier

  • 200ml kalf fond

  • 25g mosterd

  • 100g geraspte kaas

  • 400ml halfvolle melk

  • 400ml 30% room

  • 1 kl suiker

  • Bloem

  • Boter

  • Olijfolie

  • Aluminiumfolie 

  • Bakpapier 

  • Zout en zwarte peper 

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Pel en kneus de knoflook. Breng een pot met de room, melk, knoflook, rozemarijn en de helft van de tijm zachtjes aan de kook. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

  3. Snijd intussen de aardappelen in flinterdunne plakjes, hoe dunner hoe beter (schillen hoeft niet). Dat gaat het vlotst met een mandoline of een brede rasp.

  4. Haal de smaakmakers uit de roommengeling. Schik de schijfjes aardappel laagje per laagje in een ovenschaal. Giet tussen elk laagje wat van de roommengeling en kruid met extra zout en zwarte peper. Ga zo door tot alle aardappelen op zijn en werk af met geraspte kaas. Plaats de ovenschaal 30-40 min. in de oven.

  5. Halveer de grote wortels in de lengte (schillen hoeft niet). Schik de wortels op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, de overige tijm, zout en zwarte peper. Plaats 20-25 min. in de oven bij de gratin. 

  6. Halveer het witloof en haal de harde kern eruit. Smelt een klontje boter in een pan en bak het witloof kort aan op hoog vuur. Voeg de suiker toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg een bodempje water toe en laat het witloof zo'n 10 min. garen op middelhoog vuur.

  7. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur. Bak het vlees gedurende 1 min. per kant en laat daarna 10 min. verder garen op zacht vuur. Zo is het vlees mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

  8. Snipper de sjalot fijn. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees. Fruit de sjalot glazig en voeg de bloem en mosterd toe. Bevochtig met de kalfsfond en laat nog eventjes pruttelen op zacht vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

  9. Serveer de lamssteak met de gratin, wortels, witloof en saus. Smakelijk!

PRAKTISCH

De twee gerechten en extra’s zijn twee weken lang beschikbaar bij Foodbag. Ze kunnen na het selecteren van een weekmenu toegevoegd worden via de extra’s-pagina. Vier weken voor levering zijn deze acties op de website zichtbaar. De leveringen gebeuren tussen:

  • Vrijdag 15 maart t.e.m. maandag 18 maart

  •  Vrijdag 22 maart t.e.m. maandag 25 maart

Over Foodbag

De Foodbag-chefs stellen elke week 35 verse en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie, vier, vijf of zes uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Je kiest voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk, snelle, Sandra Bekkari-proof of kant-en-klare gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Optioneel vul je je Foodbag aan met extra’s zoals een aperobox, fruitmand, soep of granola. Een abonnement is niet verplicht en je kan per gerecht kiezen voor hoeveel personen je het wilt bestellen. Foodbag wordt gekoeld aan je voordeur geleverd op één van de vier leverdagen, door eigen goedlachse bezorgers. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in. Hun distributiedienst bestaat uit 100 eigen chauffeurs en 150 inpakkers. In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de kookbox 15gram over, daarmee is Smartmat het grootste Belgische fresh food e-commerce bedrijf. In 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV. Meer weten? Ambassadeur en Foodbag chef Sandra Bekkari neemt je in deze video mee achter de schermen: https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE