Het is niet de eerste keer dat de twee smaakhuizen hun krachten bundelen. Vanaf midden april zullen Foodbag-klanten een maand lang de kans krijgen om wekelijks te genieten van twee heerlijke recepten, elk samengesteld met verschillende stukken vlees van Dierendonck, naast één kant-en-klaar gerecht. Drie gerechten per week in totaal dus. Deze unieke gerechten beloven een culinair avontuur van premium kwaliteit te bieden, dankzij het hoogwaardige vlees dat voldoet aan de strenge normen van het Dierendonck charter.

Hun toewijding aan vakmanschap en het leveren van ongeëvenaarde kwaliteit sluit perfect aan bij onze eigen missie om onze klanten te voorzien van hoogwaardige ingrediënten en inspirerende recepten.
Stéphane Ronse, oprichter van Foodbag

Premium Gerechten met Dierendonck's Kwaliteitsvlees

Deze unieke samenwerking markeert een belangrijk moment voor beide bedrijven, die hun inzet voor vakmanschap en authenticiteit willen onderstrepen. Door de combinatie van Foodbag's innovatieve benadering van maaltijdbezorging en de ongeëvenaarde kwaliteit van Dierendonck's vlees, zullen consumenten de kans krijgen om culinaire hoogstandjes te ervaren in het comfort van hun eigen huis.

Fbg Dierendonck 365

De zes getalenteerde chefs van Foodbag hebben hun creatieve krachten gebundeld met meester-slager Hendrik Dierendonck. Samen hebben ze een verrukkelijke serie van twaalf recepten gecreëerd, die een ode brengen aan de diversiteit en kwaliteit van vlees, terwijl ze de Belgische smaakpapillen inspireren. Verwacht je maar aan een verfijnde mix van:

 • Hoogwaardige vleesstukken / steak

  • Contrefilet Simmental met frietjes en champignonsaus

  • Biefstuk friet met peperroomsaus en slaatje

  • Contrefilet Holstein met bearnaise, sla en frietjes

  • Ardense biefstuk met frietjes en champignonsaus

 • Burgers, merguez en ribbetjes

  • Wagyu burger met rozemarijnkrieltjes en pickles

  • Menapii burger met sweet potatowedges en srirachayoghurt

  • Lamsmerguez met bulgursalade en hummus

  • Gelakte shortribs met gepofte aardappel en koolsla

 • Kant-en-klare gerechten

  • Vol-au-vent met frietjes: Een traditioneel recept van geplukt kip, met liefde bereid volgens het recept van Hendrik Dierendonck's moeder.

  • Lamscurry met rijst: Een avontuurlijke reis naar de smaak van kaffir, zoals voorgesteld door Sergio Herman, verweven met de verfijnde smaak van lamsvlees.

  • Bolognaise met verse pasta: Een hartverwarmend gerecht met het originele recept van Hendrik Dierendonck thuis, met een overvloed aan smaakvolle tomaten.

  • Kalfsblanquette met puree: Een klassieke favoriet die het gehemelte streelt met zachte kalfssmaak en een romige saus.

Praktisch

De eerste bestelling kan geplaatst worden t.e.m. donderdag 11 april, 9u, met levering tussen vrijdag 12 april en maandag 15 april. De laatste bestelling met gerechten van Dierendonck kan geplaatst worden t.e.m. donderdag 2 mei, 9u, met levering tussen vrijdag 3 mei en maandag 6 mei. 

Het betreft telkens premium gerechten waar een klein surplus voor wordt gevraagd: €1.99 extra voor een kant-en-klaar gerecht, €2.99 extra voor een gerecht met verwerkt vlees en een surplus van €3.99 voor een gerecht met steak. 

24w16 Dierendonck Contrefilet Simmental 039

Over Foodbag

De Foodbag-chefs stellen elke week 35 verse en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie, vier, vijf of zes uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Je kiest voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk, snelle, Sandra Bekkari-proof of kant-en-klare gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Optioneel vul je je Foodbag aan met extra’s zoals een aperobox, fruitmand, soep of granola. Een abonnement is niet verplicht en je kan per gerecht kiezen voor hoeveel personen je het wilt bestellen. Foodbag wordt gekoeld aan je voordeur geleverd op één van de vier leverdagen, door eigen goedlachse bezorgers. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in. Hun distributiedienst bestaat uit 100 eigen chauffeurs en 150 inpakkers. In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de kookbox 15gram over, daarmee is Smartmat het grootste Belgische fresh food e-commerce bedrijf. In 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV. Meer weten? Ambassadeur en Foodbag chef Sandra Bekkari neemt je in deze video mee achter de schermen: https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE 


Over slagerij Dierendonck

Slagerij Dierendonck is een gerenommeerde slagerij met vestigingen in België, die bekend staat om zijn ambachtelijke benadering van vleesbereiding en de nadruk op kwaliteit en authenticiteit. Met een rijke traditie die teruggaat tot 1970, blijft Dierendonck een toonaangevende naam in de culinaire wereld, gewaardeerd door chefs en fijnproevers over de hele wereld. Meer info via https://www.dierendonck.be/