Culin’air

Het warme onderonsje van Foodbag en de Mucovereniging kreeg de naam Culin’air, een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten. Voor elk verkocht feestmenu, schenkt Foodbag € 10 aan de Mucovereniging.

Menselijke warmte

Het wordt een gezellig eindejaar en petit comité. En dankzij Foodbag gaat al je focus naar de gasten. Geen gepieker over het menu en geen rijtje schuiven in de supermarkt. Ze leveren namelijk een feestbox met alle ingrediënten en de bijbehorende recepten aan huis op 17, 23 en 30 december. 

De typische menselijke warmte die zo eigen is aan de feestdagen, is dit jaar niet zo vanzelfsprekend. Daarom laten we volgens Foodbag beter ook ons hart spreken. “Voor elk verkocht feestmenu schenken we € 10 aan de Mucovereniging voor onderzoek naar mucoviscidose. Onze klanten kunnen zich ook vrijwillig engageren om Culin’air host te worden. Dat wil zeggen dat ze hun gasten vragen om voor één keer de cadeautjes achterwege te laten en liever een bedrag te doneren aan de Mucovereniging”, vertelt Stéphane Ronse, CEO van Foodbag.

Kerstmenu Pompoen 525
Initiatieven als deze zijn cruciaal om te strijden tegen mucoviscidose. Het is nog steeds de meest voorkomende erfelijke aandoening in ons land. 1.320 mucopatiënten in België wachten op een medicijn en de therapie neemt elke dag gemiddeld vier uur in beslag. Ons land is koploper op het vlak van onderzoek maar om dit verder uit te breiden zijn er uiteraard voldoende middelen nodig.
Stefan Joris van de Mucovereniging

Door echte mensen, voor echte mensen


Foodbag en de Mucovereniging? Ja, dat zijn twee uitersten van het spectrum, maar ze delen wel een hoop kernwaarden: Belgisch, bewust, lokaal en bovenal menselijk. Net zoals Foodbag wil de Mucovereniging dichtbij de mensen staan. Die gelijkenissen in het DNA zorgden voor een spontane match. 

Wie een Culin’air feestmenu bestelt en Culin’air host wordt, krijgt naast een overheerlijk viergangendiner, ook een informatiepakket van de Mucovereniging. Zo kan je jouw tafelgenoten overtuigen van het belang van de strijd tegen muco en van hun donatie. Meer info via www.foodbag.be/culinair en www.muco.be/culinair.

Over de Belgische Mucovereniging 

De Mucovereniging vzw zet zich samen met de families, mucocentra en zorgverstrekkers in voor een beter, langer en gelukkiger leven voor mensen met mucoviscidose. Dat doen ze onder andere door ondersteuning te bieden op informatief, sociaal, financieel en praktisch vlak. De vereniging behartigt de belangen van mucopatiënten en probeert door verschillende bewustmakingsacties door te wegen op het beleid.  

Naast rechtstreekse steun aan personen met muco en hun omgeving, stimuleert de vzw ook wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose. Dit doen ze door bij te dragen tot concrete onderzoeksprojecten die gericht zijn op het verbeteren van de behandelingsresultaten en de levenskwaliteit van personen met muco. Verder ondersteunen ze netwerken voor klinische studies en bieden ze jonge onderzoekers de mogelijkheid om aan vormingsactiviteiten deel te nemen. De Mucovereniging werkt hiervoor samen met het Fonds Forton van de Koning Boudewijnstichting en wordt bijgestaan door een medisch comité en werkgroepen van kinesitherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen, sociaal werkers en psychologen. Al deze mensen vormen samen een hecht netwerk dat aan de basis ligt van een zorg op hoog niveau en een toenemende levenskwaliteit voor alle patiënten.  

Over Foodbag

De Foodbag-chefs stellen elke week 35 verse en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie, vier, vijf of zes uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Je kiest voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk, snelle, Sandra Bekkari-proof of kant-en-klare gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Optioneel vul je je Foodbag aan met extra’s zoals een aperobox, fruitmand, soep of granola. Een abonnement is niet verplicht en je kan per gerecht kiezen voor hoeveel personen je het wilt bestellen. Foodbag wordt gekoeld aan je voordeur geleverd op één van de vier leverdagen, door eigen goedlachse bezorgers. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in. Hun distributiedienst bestaat uit 100 eigen chauffeurs en 150 inpakkers. In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de kookbox 15gram over, daarmee is Smartmat het grootste Belgische fresh food e-commerce bedrijf. In 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV. Meer weten? Ambassadeur en Foodbag chef Sandra Bekkari neemt je in deze video mee achter de schermen: https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE