Culin’air

Het warme onderonsje van Foodbag en de Mucovereniging kreeg de naam Culin’air, een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten. Voor elk verkocht feestmenu, schenkt Foodbag € 10 aan de Mucovereniging.

Menselijke warmte

Het wordt een gezellig eindejaar en petit comité. En dankzij Foodbag gaat al je focus naar de gasten. Geen gepieker over het menu en geen rijtje schuiven in de supermarkt. Ze leveren namelijk een feestbox met alle ingrediënten en de bijbehorende recepten aan huis op 17, 23 en 30 december. 

De typische menselijke warmte die zo eigen is aan de feestdagen, is dit jaar niet zo vanzelfsprekend. Daarom laten we volgens Foodbag beter ook ons hart spreken. “Voor elk verkocht feestmenu schenken we € 10 aan de Mucovereniging voor onderzoek naar mucoviscidose. Onze klanten kunnen zich ook vrijwillig engageren om Culin’air host te worden. Dat wil zeggen dat ze hun gasten vragen om voor één keer de cadeautjes achterwege te laten en liever een bedrag te doneren aan de Mucovereniging”, vertelt Stéphane Ronse, CEO van Foodbag.

Kerstmenu Pompoen 525
Initiatieven als deze zijn cruciaal om te strijden tegen mucoviscidose. Het is nog steeds de meest voorkomende erfelijke aandoening in ons land. 1.320 mucopatiënten in België wachten op een medicijn en de therapie neemt elke dag gemiddeld vier uur in beslag. Ons land is koploper op het vlak van onderzoek maar om dit verder uit te breiden zijn er uiteraard voldoende middelen nodig.
Stefan Joris van de Mucovereniging

Door echte mensen, voor echte mensen


Foodbag en de Mucovereniging? Ja, dat zijn twee uitersten van het spectrum, maar ze delen wel een hoop kernwaarden: Belgisch, bewust, lokaal en bovenal menselijk. Net zoals Foodbag wil de Mucovereniging dichtbij de mensen staan. Die gelijkenissen in het DNA zorgden voor een spontane match. 

Wie een Culin’air feestmenu bestelt en Culin’air host wordt, krijgt naast een overheerlijk viergangendiner, ook een informatiepakket van de Mucovereniging. Zo kan je jouw tafelgenoten overtuigen van het belang van de strijd tegen muco en van hun donatie. Meer info via www.foodbag.be/culinair en www.muco.be/culinair.

Over de Belgische Mucovereniging 

De Mucovereniging vzw zet zich samen met de families, mucocentra en zorgverstrekkers in voor een beter, langer en gelukkiger leven voor mensen met mucoviscidose. Dat doen ze onder andere door ondersteuning te bieden op informatief, sociaal, financieel en praktisch vlak. De vereniging behartigt de belangen van mucopatiënten en probeert door verschillende bewustmakingsacties door te wegen op het beleid.  

Naast rechtstreekse steun aan personen met muco en hun omgeving, stimuleert de vzw ook wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose. Dit doen ze door bij te dragen tot concrete onderzoeksprojecten die gericht zijn op het verbeteren van de behandelingsresultaten en de levenskwaliteit van personen met muco. Verder ondersteunen ze netwerken voor klinische studies en bieden ze jonge onderzoekers de mogelijkheid om aan vormingsactiviteiten deel te nemen. De Mucovereniging werkt hiervoor samen met het Fonds Forton van de Koning Boudewijnstichting en wordt bijgestaan door een medisch comité en werkgroepen van kinesitherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen, sociaal werkers en psychologen. Al deze mensen vormen samen een hecht netwerk dat aan de basis ligt van een zorg op hoog niveau en een toenemende levenskwaliteit voor alle patiënten.  

Concernant Foodbag

Les chefs de Foodbag proposent chaque semaine 35 plats sains et variés, parmi lesquels vous pouvez choisir trois, quatre, cinq ou six plats pour composer votre propre box repas personnalisée. Vous pouvez opter pour des plats (ou un mélange de plats) végétariens, originaux, adaptés aux enfants, rapides, approuvés par Sandra Bekkari ou prêts à l'emploi. Grâce aux fiches recettes pratiques et simples, vous pouvez préparer un repas délicieux en un rien de temps. Vous pouvez également compléter votre Foodbag avec des extras tels qu'une box apéro, un panier de fruits, de la soupe ou du granola. L’abonnement n’est pas obligatoire et vous pouvez choisir la quantité de chaque plat en fonction du nombre de personnes. La box Foodbag est livrée réfrigérée à votre domicile par des livreurs sympathiques l’un des quatre jours de livraison prévus. Pour acheminer les box repas chez vous, Foodbag fait principalement appel à des personnes âgées de plus de 50 ans. Son service de distribution se compose de 100 chauffeurs internes et de 150 conditionneurs. En juin 2019, Foodbag a fusionné avec Smartmat. En 2021, Foodbag a racheté la société de box repas 15gram, faisant de Smartmat, en tant que société mère, la plus grande entreprise belge de e-commerce dans le secteur des produits frais. Vous voulez en savoir plus ? Sandra Bekkari, ambassadrice et cheffe de Foodbag, vous emmène dans les coulisses dans cette vidéo : https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE