Op de barbecue

Ons favoriete seizoen is van start gegaan: BBQ-season! De geur van vuurkruiden alleen al doet ons (en ongetwijfeld ook je buren) watertanden. De chefs van het Belgische Foodbag stelden samen met boerderij en slagersatelier Millevaches BBQ-pakketten samen. Elk pakket telt 8 stukken vlees en je vindt elke week een gevarieerd aanbod in je box: van een mozarella burger over kipbrochettes ‘Japan style’ tot spareribs, Oosters gemarineerde kipfilet of steak teriyaki. Bij de extra’s vind je ook verschillende side dishes als slaatjes, een verse pastasalade en BBQ-patatjes terug. 

Aperobox Dorothee Dauwe

De lievelingshapjes van Dorothee Dauwe

Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Vergeet dat fabeltje. Wie radiopresentatrice Dorothee Dauwe volgt op sociale media, weet dat het aperitiefmoment het àllerbelangrijkste maal is. Foodbag stopte nu de favoriete hapjes van Dorothee in een aperobox: burrata en aioli met heerlijke toppings. Ook tof: wie de QR-code op de receptenfiche scant, krijgt Dorothees favoriete plekjes in haar thuisstad Brussel te zien. De ideale hotspots om te genieten van je aperobox. Je kan de aperobox van Dorothee bestellen als extraatje bij je Foodbag van 30 juni tot en met 3 juli voor 19,99 euro. 

Wie mij kent, weet dat ik lééf voor aperitiefhapjes. Ik bestel wekelijks een maaltijdbox van Foodbag, dus toen ze me vroegen een aperobox samen te stellen met mijn favorieten, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Een eigen aperobox. Dat noem ik lifegoals. Ik hoop dat het mensen zal inspireren om samen te komen en te genieten van heerlijke momenten tijdens de zomermaanden.
Dorothee Dauwe, radiopresentatrice
Pasta met spinaziepesto, burrata en spicy bloemkool

Zomergerechten met… bloemkool

De op-en-top Belgische maaltijdbox zit sowieso vol seizoensgebonden, verse, duurzame producten van eigen bodem. Elke week heb je als klant de keuze uit 35 gerechten. Ook in de zomer zet Foodbag in op lokale seizoensgroenten. Wist je dat bloemkool niet enkel geteeld wordt in de winter, maar ook in de zomer? Op het Foodbagmenu deze zomer onder andere ‘Pita met gehakt met bloemkoolroerbak, sla en yoghurtsaus’, ‘Witvis met romescosaus en geroosterde bloemkool’ of ‘pasta met spinaziepesto, burrata en spicy bloemkool’. 

Over Foodbag

De Foodbag-chefs stellen elke week 35 verse en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie, vier, vijf of zes uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Je kiest voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk, snelle, Sandra Bekkari-proof of kant-en-klare gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Optioneel vul je je Foodbag aan met extra’s zoals een aperobox, fruitmand, soep of granola. Een abonnement is niet verplicht en je kan per gerecht kiezen voor hoeveel personen je het wilt bestellen. Foodbag wordt gekoeld aan je voordeur geleverd op één van de vier leverdagen, door eigen goedlachse bezorgers. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in. Hun distributiedienst bestaat uit 100 eigen chauffeurs en 150 inpakkers. In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de kookbox 15gram over, daarmee is Smartmat het grootste Belgische fresh food e-commerce bedrijf. In 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV. Meer weten? Ambassadeur en Foodbag chef Sandra Bekkari neemt je in deze video mee achter de schermen: https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE