Wijnset

Deze zomer kozen voor twee wijnen (wit & rosé) van het Domaine du Joncier!

Bestel een set wijnen bij je kookbox voor slechts €26

Zomerse temperaturen, gezellige BBQ’s en terrassen tot in de vroege uurtjes, dat vraagt om een bijpassende set wijnen waarin een rosé zeker niet mag ontbreken. Dit keer trekken we naar het Domaine du Joncier, gelegen in Lirac langs de oevers van de Rhône en vlak tegenover Chateauneuf-du-Pape.

Toen Marine Roussel het domein van haar vader overnam, koos ze resoluut voor biologische wijnteelt. Alle druiven worden hand geplukt om de kwaliteit van de druiven te vrijwaren en enkel natuurlijke methodes en authentieke gisten worden gebruikt tijdens de vinificatie. Ook het gebruik van sulfieten worden tot een absoluut minimum beperkt en ligt ver onder het gemiddelde. Het resultaat zijn mooie, intense wijnen. Beide wijnen die we hebben geselecteerd zijn bovendien biodynamisch gecertificeerd door Ecocert & Demeter.

 Marine Roussel op haar Domain du Joncier

LE BLANC 2016 | WIT
Domein: Domain du Joncier
Oorsprong: Côtes du Rhône | Frankrijk
Druiven: blend van 1/3 Roussanne, 1/3 Marsanne, 1/3 Bourboulenc

De helft op hout gerijpt, de andere helft op inox, met als resultaat een wijn die mooie gebalanceerd is maar tegelijk verrast door z’n intensiteit en aangenaam lange afdronk. Door z’n diepgele kleur en toetsten van rijp wit fruit zoals perzik en kweepeer, doet deze wijn een beetje denken aan sherry.

Lekker bij stevige witte vissoorten zoals hondshaai en zeeduivel. Ook mooi in combinatie met een stukje gegrilde kip of kalfsvlees.

L’O DE JONCIER 2016 | ROSÉ
Domein: Domain du Joncier
Oorsprong: Côtes du Rhône | Frankrijk
Druiven: 40% Grenache Noir, 40% Cinsault, 20% Syrah/Carignan/Mourvèdre

Niet zo’n fan van rosé? Marine Roussel staat al jaren bekend om haar fantastische rosé wijnen, zij kan je vast wel overtuigen met deze gastronomische rosé. Wat onmiddellijk opvalt is de geur én smaak die doet denken aan vol rood fruit, zonder echt zoet te zijn. Een krachtige wijn met een licht mineraal karakter. Geniet er eenvoudigweg van in het zonnetje, bij het aperitief. Combineer ‘m met een pastasalade met gegrilde groenten of serveer ‘m bij je volgende BBQ!

Over Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays |

Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays gaat terug naar de roots van onze gastronomie en stelt een uitgebreid assortiment natuurlijke wijnen en pure ingrediënten voor. Reeds erg gewaardeerd door heel wat sommelier en topchefs en zeker ook bij Smartmat!