Wijnset

Deze herfst reizen we voor onze wijnset naar Spanje. Meer bepaald naar het familiedomein Bodegas Gratias. We kozen voor een volle, rode wijn en een donkere rosé, want zo’n glaasje rosé dat smaakt toch altijd!


Bestel een set wijnen bij je kookbox voor slechts €23,5

Gezellige avonden met Bodegas Gratias

Een uitgebreid etentje met vrienden, een romantische tête à tête of eindelijk nog eens bijpraten met die lieve vriendin, het is herfst en dus tijd om te cocoonen!

Bij Bodegas Gratias zijn we gelijk aan het juiste adres want zo begon het ook bij dit familiebedrijf, met een gezellige avond onder vrienden én het idee om eens samen wijn te maken. Sinds 2007 groeide hun initiatief uit tot een karaktervolle wijnmakerij.
Respect is het kernwoord van Bodegas Gratias. En dat mag je gerust breed opvatten. Respect voor onze gezondheid door bijvoorbeeld additieven tot een absoluut minimum te beperken. Voor het milieu en de omgeving door enkel te werken met lokale, minder gekende druivensoorten. Maar ook respect voor alle mensen die hen steunen en die elke dag meehelpen om van hun wijnen een succes te maken. Kortom zoals de makers het zelf zeggen “Wine that makes you feel good”.

Gratias Maximas 2014| Rood
Domein: Bodegas Gratias
Oorsprong: Manchuela | Spanje
Druiven: 100% Bobal

Een donkerrode wijn, vol van smaak. Daar zit de zorgvuldige selectie van de druiven in combinatie met de artisanale productie voor iets tussen. Na een eerste rijping, wordt de wijn nog een jaar lang gerijpt op eikenhouten vaten. Het resultaat is een elegante maar krachtige wijn.
Ideaal bij gegrild vlees en schapenkazen.

Gratias Rosé 2016
Domein: Bodegas Gratias
Oorsprong: Manchuela | Spanje
Druiven: 100% Bobal

Een vrolijke wijn, niet alleen door z’n kleur maar vooral door z’n intens boeket van rood fruit en zijdezachte afdronk met subtiele tannines. Een rosé met karakter waarmee je ongetwijfeld je hele gezelschap overtuigt.
Perfect als aperitief! Ook lekker bij pasta’s met veel groenten of gerechten met vette vis zoals sushi.

Smartmat & Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays

Smartmat werkt voor haar selectie wijnen samen met Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays, gespecialiseerd in fijne, natuurlijke wijnen en pure ingrediënten. Wist je dat voor de productie van natuurlijke wijn de druiventeelt biologisch is, er geen kunstmatige interventies worden toegelaten en de wijn gebotteld wordt zonder overbodige toevoeging van sulfieten en suikers? We kiezen steeds voor wijnen van hoge kwaliteit met een beperkte oplage. Aan jou om ze te ontdekken, te proeven en te genieten!

Over Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays |

Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays gaat terug naar de roots van onze gastronomie en stelt een uitgebreid assortiment natuurlijke wijnen en pure ingrediënten voor. Reeds erg gewaardeerd door heel wat sommelier en topchefs en zeker ook bij Smartmat!