Voordelen

Minder stress

‘Wat eten we vanavond?’ Het is één van de meest gestelde vragen in een gezin. Een bron van heel wat stress bovendien voor de kok van dienst. Ga je met Smartmat in zee, dan hoef je niet langer te piekeren over de maaltijd die je vanavond voor je gezin zal bereiden. Je weet dat je op een halfuurtje à drie kwartier tijd een gezonde maaltijd voor je gezin kan klaarmaken. Bovendien win je kostbare tijd die je anders verliest onderweg of in de wachtrij van de supermarkt.

 Ingrediënten van hoge kwaliteit

Smartmat staat voor topkwaliteit op gebied van voeding. Onze voorkeur gaat uit naar biologische producten van eigen bodem. Minstens 25% van de producten die je in je pakket vindt zijn biologisch, in de veggie menu’s zelfs tot 50%. We bieden je met zorg gekozen, heerlijk verse ingrediënten zonder overbodige additieven en vermijden verwerkte of halfverwerkte voedingsmiddelen.

Een gevarieerd, uitgebalanceerd eetpatroon

We variëren de recepten zó dat elke maaltijd telkens opnieuw verrast, makkelijk te bereiden is en in de smaak valt bij groot en klein. Ons doel is het koken eenvoudig te houden, maar je toch heerlijk lekkere maaltijden op tafel te laten toveren.

Ecologisch verantwoord

Ons team zorgt ervoor dat we zo weinig mogelijk voedingswaren moeten weggooien, zodat we automatisch op een meer verantwoorde manier consumeren en onze ecologische voetafdruk verkleinen. Een gemiddeld gezin gooit elk jaar het equivalent van 250 kg COweg. Bij een Smartmat-gezin blijft dat net boven de 120 kg CO2.