Smartmat geschiedenis

geschidenis

Kicki Theander, een moeder van drie, zette de Zweedse voedingsindustrie op zijn kop toen ze in 2007 Middagsfrid oprichtte. Het concept achter haar onderneming: boodschappentassen met geplande menu’s en ingrediënten bij mensen thuis leveren. Kicki’s passie voor heerlijk eten was de drijfveer achter de idee om gezinnen dagelijks te helpen om gezond en lekker te koken met kwaliteitsproducten.

Anders Åsarby is een vader die uit ervaring weet hoe moeilijk het kan zijn om een professionele carrière te combineren met de wil om lekker en gezond te koken voor zijn drie zonen. Anders komt uit Zweden en groeide op met eenvoudig, maar gezond eten. Twintig jaar geleden verhuisde hij naar België, waar hij zich onmiddellijk thuis voelde dankzij zijn passie voor lekker eten die hij deelt met de meeste Belgen. Hij ontdekte het Smartmat-concept op een vakantie in Zweden en contacteerde Kicki rechtstreeks.

Anders lanceerde het concept ook in België om zo de kwaliteit van de dagelijkse maaltijden van zijn klanten te verbeteren en hun leven weer iets aangenamer te maken. Smartmat werd opgericht in 2012 en groeide ondertussen uit tot een bloeiend bedrijfje met negen medewerkers.