Onze leveranciers

De mensen achter de ingrediënten

 • Frank, boer

  Hollebeekhoeve

  De Hollebeekhoeve uit Kruibeke produceert ambachtelijke, verse en eerlijke zuivelproducten, vrij van van bewaarmiddelen en andere onnodige toevoegingen. En dat proef je!

  Meer dan 150 melkkoeien leven in vrije loop en kunnen lekker grazen op de wei. De overheerlijke melk, yoghurt, zure room, verse kaas en eieren van de Hollebeekhoeve vind je regelmatig terug in je Smartmat-kookbox! 

   

 • Thomas, beenhouwer

  Vleeshandel Janssens

  Familiebedrijf Janssens uit Antwerpen is de vaste vleesleverancier van Smartmat.

  Vader en z’n zoon Thomas zien erop toe dat het vlees dat ze verwerken zo veel mogelijk van Belgische herkomst is en het restafval tot een minimum wordt beperkt. Helemaal in lijn met de Smartmat-waarden zorgen ze er bovendien voor dat er geen smaak-, geur- of kleurstoffen in het vlees terechtkomen.

   

 • Jarl, wijnleverancier

  Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays

  Smartmat werkt voor haar selectie wijnen samen met Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays, gespecialiseerd in fijne, natuurlijke wijnen en pure ingrediënten.

  Wist je dat voor de productie van natuurlijke wijn de druiventeelt biologisch is, er geen kunstmatige interventies worden toegelaten en de wijn gebotteld wordt zonder overbodige toevoeging van sulfieten en suikers? We kiezen steeds voor wijnen van hoge kwaliteit met een beperkte oplage.

  Aan jou om ze te ontdekken, te proeven en te genieten!
 • Christ Lavens

  Plukboerderij O'Bio

  De confituur uit onze ontbijtbox wordt speciaal voor Smartmat gemaakt op de plukboerderij O'Bio, gelegen in het groene West-Vlaamse Wielsbeek. Daar ligt de wondermooie bezegaard van bioboer Christ.

  Christ en zijn medewerkers telen er met veel liefde en zorg biologische bessen in allerlei soorten en kleuren. Van braambessen en blauwe bessen, tot frambozen, honingbessen, jostabessen, stekelbessen, gojibessen en zelfs kiwibessen. Wanneer de bessen rijp zijn voor de pluk, helpen soms wel honderd paar handen mee om ze met alle voorzichtigheid te verzamelen.
  Alle bessen worden aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen, automatisering is daarbij minimaal. De  confituur wordt volgens ons recept in kleine batches gekookt en de potjes worden volledig met de hand gevuld. Daarna krijgen de potjes nog een warm bad en een koude douche om de bewaring te optimaliseren.

  Bij O'Bio zien we enorm veel toewijding en liefde voor een fantastisch product. We zijn er zeker van dat dit onze confituur nog beter zal doen smaken!