Plukbrood WK

Plukbrood WK

Onderuitgezakt in de zetel en dit lekkere plukbrood met tapenade en kaas binnen handbereik... Want supporteren gaat toch véél beter met een gevulde maag?

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 1 plukbrood:

  • bakpapier
  • 1 groot, rond, ongesneden brood
  • 100 g boter
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • handvol verse tuinkruiden (bieslook, peterselie,…)
  • 150 g tomatentapenade
  • 100 g geraspte kaas

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd met een broodmes een kruispatroon in het brood. Snijd niet dieper dan ¾ van het brood en laat ongeveer 1-1,5 cm tussen elke snede.

3. Smelt de boter samen met de knoflook en een snuif zout en zwarte peper in een steelpannetje op zacht vuur. Snipper de kruiden en meng ze onder de boter. Zet opzij.

4. Verdeel de tomatentapenade en de geraspte kaas tussen de sneden van het brood.

5. Smeer de gesmolten kruidenboter met een bakkwastje of een lepel bovenop het brood.

6. Leg het brood op de bakplaat en zet voor 10-15 min. in de voorverwarmde oven of tot de kaas gesmolten is.

7. Tijd om aan te vallen: zet het brood in het midden van de tafel en laat iedereen stukjes uit het brood ‘plukken’.

Smakelijk!