Tricolore fruitijsjes WK

Ieder van ons heeft zo z'n redenen om naar het WK voetbal te kijken. Menuplanner Eva doet het voor Yannick Carrasco. 😍 Boekhoudster Oona is gewoon voetbalgek. ⚽ Baas Anders supportert stiekem voor Zweden. ️Menuplanner Isa doet het voor de aangepaste snacks. Tijd voor ijsjes!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • ijslollyvormpjes
  • 150 g braambessen
  • 1 mango
  • 150 g aardbeien
  • bloemsuiker naar smaak

Zo maak je ze

1. Pureer de braambessen met de staafmixer of in een blender. Proef en voeg bloemsuiker naar smaak toe. Giet een laagje van de braambessenpuree in de ijslollyvormpjes en zet een uurtje in de diepvries. Het stokje steek je er nog niet in.

2. Schil ondertussen de mango en verwijder het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango met de staafmixer of in een blender. De mangopuree is zoet genoeg op zich en heeft geen of weinig extra bloemsuiker nodig. Giet een laagje van de mangopuree bovenop de braambessenpuree in de ijslollyvorm. Zet opnieuw een uurtje in de diepvries.

3. Pureer ondertussen de aardbeien met de staafmixer in of een blender. Proef en voeg bloemsuiker naar smaak toe. Giet een laagje van de aardbeienpuree in de ijslollyvorm en steek het stokje er nu ook in. Zet nog minstens 2 uur in de diepvries.

Smakelijk!

ijsjes-smartmat