Pannenkoeken met banaan

En glutenvrij!

Heerlijke verwennerij voor in het weekend... Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder en zoeter de pannenkoeken zullen smaken. Bananenpannenkoeken zijn dus ideaal om overrijpe bananen op te werken. Het enige wat je nodig hebt: 150 g aardbeien, 3 bananen, kaneel, boter en eventueel wat honing of siroop!

Het recept

1. Snijd 150 g aardbeien en 1 banaan in schijfjes.

2. Breek 4 eieren in een mengkom, voeg 2 fijngehakte bananen en ½ tl kaneel toe en mix alles samen.

3. Smelt 1 el boter in een pan op matig vuur. Gebruik bij voorkeur een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak van het beslag 6 pannenkoeken.

4. Serveer de pannenkoeken met het voorgesneden fruit en eventueel wat vloeibare honing of siroop.

 

Tip: Voeg ook ½ tl bakpoeder toe aan het beslag om ze luchtiger te maken.