Onze blog

Smartmat wil je inspireren. Doen ontdekken. Nieuwsgierig maken. En dat doen we niet enkel met onze maaltijdboxen, maar ook op deze blog!

Makkelijke pindakaaskoekjes

Wij zijn gek op pindakaas. Meer nog: wij maken regelmatig zelf een grote pot (het recept ontdek je ook op deze blog). Restjes pindakaas toveren we om tot heerlijke pindakaaskoekjes. Met maar 5 ingrediënten én klaar in een handomdraai.

ontdek het recept

Maak je eigen pindakaas

Pindakaas… De ultieme combo van zout en zoet. Als niemand toekijkt eten we zelfs stiekem met een lepeltje de pot leeg. Wist je dat je pindakaas makkelijk zelf kan maken?  Lekkerder dan de versies uit de supermarkt en zo weet je exact wat er in gaat.

ontdek het recept

Gepickelde rode ui

Lekker in een salade, op een toast, bij een hamburger of een kaasplankje. Wij zouden deze wondermooie, fushia uien overal bij serveren. We pickelen ze en daardoor worden ze lichter verteerbaar, zacht en fris. Maak ineens een grote bokaal en geniet wekenlang van dit smaakbommetje.

ontdek het recept

De perfecte bechamelsaus

Hoe maak je een klassieke bechamelsaus, dé saus der sauzen uit de klassieke keuken? Eens je de verhouding van boter, bloem en melk uit het hoofd kent, kan het spelen beginnen!

zo maak je bechamelsaus!

Speculaaskoeken

Bijna Sinterklaas! Wij leggen dit jaar zelfgemaakte speculaaskoeken voor hem klaar. Hopelijk is dat een extra cadeautje waard. 😋

ga zelf aan de slag!

Snel pizzadeeg maken

Zin om eens je eigen pizzadeeg te maken? Met het recept van Smartmat ben je in een wip klaar: zonder gist, zonder wachten, zonder gedoe!

wij verklappen ons recept

Zelf granola maken

Misschien ben je al fan van onze Smartmat-granola, maar waarom niet eens zelf aan de slag gaan? We delen met jou ons geheime recept van granola met gedroogde aardbeien en gojibessen, met een rijkelijke combinatie van noten, pitten en zaden!

ontdek het recept

Sundays are for pancakes!

Zondag = tijd voor een uitgebreid ontbijt. Deze bananenpannenkoeken zijn ideaal als je eens een glutenvrije variant wil proeven!

Ontdek het recept

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief