Atelier Snijtechnieken

Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en het ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken, zijn er zoveel andere technieken om meer variatie in je gerechten te brengen. Maar, hoe pak je dat precies aan? En wat betekenen al die termen?

Indrukwekkende snijtechnieken!

In dit atelier toont Annelies Van den Bleeken verschillende technieken om groenten en fruit te snijden, ze laat je oefenen, geeft feedback terwijl je de groenten snijdt en maakt er daarna een lekkere avondmaaltijd van die we samen verorberen. Gezellig samen groenten snijden, en vervolgens gewoon heerlijk smullen van je eigen creaties!

Atelier Snijtechnieken – met Annelies Van den Bleeken (Labeur Local)

Aantal deelnemers: max. 12
Prijs: €45,- per persoon
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen
Eerstvolgende ateliers: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019


Foto: Ian Coomans

Annelies Van den Bleeken houdt van jonge scheutjes, stevige knollen, zomers zoet en al wat het veld in dat seizoen te bieden heeft. Geinspireerd door de seizoenen kookt Annelies kleurrijke, smaakvolle, vullende plantaardige maaltijden recht van ‘t veld.

Ze leerde de basis van het “farm to table”-koken in Natural Gourmet Institute in New York en verfijnde haar kookstijl door haar samenwerkingen met andere lokale koks en boeren en als chef in Local Store in Antwerpen. Annelies deelt haar kookplezier met jong en oud op kookworkshops, demo’s, tijdens deelkeukens of als chef tijdens dinners. Ze is de bezieler van Labeur Local, een lokaal platform van doeners die geloven in groene STADSvelden, lokaal eten, lokale mensen en verhalen recht van ’t veld. Sinds september 2017 organiseert Labeur Local ook Kraakvers, een boerenmarkt in Borgerhout.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!