Improvise your Kitchen

Smaken en smaakprofielen

Welke kruiden passen bij welke groenten? Hoe zorg je ervoor dat een gerecht helemaal AF smaakt? En hoe bereid je met dezelfde groenten een authentiek Thais, Mexicaans of Italiaans gerecht? In deze les leer je vanuit je eigen voorraadkast een verrassende maaltijd in elkaar te steken, elke dag opnieuw.

Annelies Van den Bleeken begint dit atelier met een uitleg (met proevertjes) over smaakcombinaties, smaakprofielen en de vijf basissmaken. Daarna experimenteren we in kleine groepjes met deze nieuwe ingrediënten en de ingrediënten die voorhanden zijn. We sluiten af met een uitgebreid buffet
waar we gezellig al dat lekkers vergelijken en opeten.

Atelier Improvise your Kitchen – met Annelies Van den Bleeken (Labeur Local)

Aantal deelnemers: max. 10
Prijs: €45,- per persoon
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen
Eerstvolgend atelier: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019


Foto: Ian Coomans

Annelies Van den Bleeken houdt van jonge scheutjes, stevige knollen, zomers zoet en al wat het veld in dat seizoen te bieden heeft. Geinspireerd door de seizoenen kookt Annelies kleurrijke, smaakvolle, vullende plantaardige maaltijden recht van ‘t veld.

Ze leerde de basis van het “farm to table”-koken in Natural Gourmet Institute in New York en verfijnde haar kookstijl door haar samenwerkingen met andere lokale koks en boeren en als chef in Local Store in Antwerpen. Annelies deelt haar kookplezier met jong en oud op kookworkshops, demo’s, tijdens deelkeukens of als chef tijdens dinners. Ze is de bezieler van Labeur Local, een lokaal platform van doeners die geloven in groene STADSvelden, lokaal eten, lokale mensen en verhalen recht van ’t veld. Sinds september 2017 organiseert Labeur Local ook Kraakvers, een boerenmarkt in Borgerhout.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!