Atelier Seizoenskoken

Koken op het ritme en aanbod van de seizoenen heeft massa's voordelen. Maar hoe ga je nu precies aan de slag? Welke groenten zijn beschikbaar in welk seizoen? En hoe maak je ze best klaar? Leer het tijdens onze reeks Atelier Seizoenskoken!

Seizoenskoken

Seizoenskoken heeft massa’s voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.
In deze reeks gaan we elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.

Wat gaan we maken?

Tijdens deze workshop experimenteren we met verschillende soorten groenten van PAKT. We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, linzen, tempeh en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.

Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol vegetarische recepten, maar ook massa’s improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren.

Wij zorgen voor snijplankjes, messen en schorten!

Je kan je voor één atelier inschrijven, maar je kan ook de gehele lessenreeks volgen.

 

Atelier Seizoenskoken – met Annelies Van den Bleeken (Labeur Local)


Volgende ateliers:
11 februari
11 maart
1 april
6 mei
3 juni


Aantal deelnemers: max. 10
Prijs: €40,- per persoon voor 1 atelier
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen

Lesgever is Annelies Van den Bleeken van Labeur Local. Annelies houdt van jonge scheutjes, stevige knollen, zomers zoet en al wat het veld in dat seizoen te bieden heeft. Geinspireerd door de seizoenen kookt Annelies kleurrijke, smaakvolle, vullende plantaardige maaltijden recht van ‘t veld.

Ze leerde de basis van het “farm to table”-koken in Natural Gourmet Institute in New York en verfijnde haar kookstijl door haar samenwerkingen met andere lokale koks en boeren en als chef in Local Store in Antwerpen. Annelies deelt haar kookplezier met jong en oud op kookworkshops, demo’s, tijdens deelkeukens of als chef tijdens dinners. Ze is de bezieler van Labeur Local, een lokaal platform van doeners die geloven in groene STADSvelden, lokaal eten, lokale mensen en verhalen recht van ’t veld. Sinds september 2017 organiseert Labeur Local ook Kraakvers, een boerenmarkt in Borgerhout.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!