Atelier Kimchi

Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in onze keukens. Voor veel mensen is deze variant op zuurkool nog onbekend, maar als je er eenmaal van hebt geproefd, ben je fan, en wil je zelf ook aan de slag gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken! Tijdens ons Atelier Kimchi kan jij dat ook leren! Maar wat is kimchi nu precies? En hoe maak je dat? En niet te vergeten: hoe eet je dat? Je komt het allemaal te weten tijdens ons Atelier Kimchi!

Gefermenteerde Chinese kool

Kimchi is een Koreaans gerecht waarbij er enkele spelregels zijn maar evenveel vrijheden. Kimchi laat je toe je eigen recept te creëren dat net wat pittiger, zoeter, rijker of zilter van smaak is.

Wat gaan we maken?

Tijdens dit atelier krijg je de kans om enkele smaakcombinaties te proeven en voorkeuren uit te filteren. Nadien maken we samen een basiskimchi waarbij iedere stap wordt uitgelegd.
Na afloop krijg je wat we gemaakt hebben mee naar huis, samen met een aantal recepten om verder aan de slag te gaan.
Wat neem je best mee: een weckpot met beugelklem van 1 liter. Wij zorgen voor snijplankjes, messen en schorten!


Atelier Fermenteren – met Liesbet Wouters (Santé)


Aantal deelnemers:
max. 10
Prijs: €35,- per persoon
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen
Eerstvolgend atelier: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019

Liesbet Wouters van Santé werkt al jarenlang op kruidenkwekerij Sanguisorba en leerde daar de finesses van de plant- en kruidenkunde aan. Ze verwerkt kruiden, planten en een brede variëteit van gewassen met de technieken van vroeger en nu, en komt zo tot bijzondere en originele producten. Het resultaat is puur, eerlijk en erg lekker. De wereld van de wilde fermentatie vindt ze uitermate boeiend en inspirerend. En met haar bedrijfje Santé laat ze ons kennis maken met deze gezonde manier van conserveren.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!