Atelier gefermenteerde drankjes

Na het Atelier Fermenteren is het tijd voor een vervolg. We fermenteerden al om onze dagelijkse voeding aan te vullen, laten we nu dus eens aan de slag gaan met drankjes!

Kefir, kombucha, gemberbier en shrubs. Qué?

 

Met fermentaties breng je nieuwe smaken in je glas én geef je je darmflora de nodige portie bacteriën. Je leert hoe je dat praktisch aanpakt, ontdekt welke smaken je bevallen en je krijgt inzicht in de wondere wereld van het fermenteren.

Liesbet laat je ook proeven van haar heerlijke creaties en uiteraard ga je ook zelf aan de slag om zo je eigen fermentatie te maken.

 

Wat gaan we maken?

Tijdens deze worshop maak je kennis met verschillende gefermenteerde dranken. Van waterkefir, kombucha tot gemberbier en shrub. Na een theoretische toelichting, proeven en ruiken we volop. Liesbet licht de verschillende werkwijzen en smaken toe en samen zoeken we naar de ferme drank die aansluit bij jouw smaakpalet. Afsluiten doen we met het maken van een starter en verdelen van scoby's en korrels voor de geïnteresseerden.

Wat neem je best mee: enkele lege confituurbokaals. Wij zorgen voor snijplankjes, messen en schorten!

Atelier Gefermenteerde drankjes – met Liesbet Wouters (Santé)

Aantal deelnemers: max. 10
Prijs: €35,- per persoon
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen
Eerstvolgend atelier: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019

 

Liesbet Wouters (Santé) is al jarenlang actief op kruidenkwekerij Sanguisorba in Ranst en haalt daar inspiratie om groenten, fruit en kruiden te verwerken en te conserveren.
De wereld van de wilde fermentatie vindt ze uitermate boeiend en inspirerend. En met haar bedrijfje Santé laat ze ons kennis maken met deze gezonde manier van conserveren.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!