Atelier fermenteren

Fermenteren is hip. Chefs doen het, foodies doen het, je grootmoeder deed het misschien, en jij at sowieso ook al gefermenteerd voedsel. En met ons Atelier Fermenteren kan jij dat ook leren! Maar wat is fermenteren nu precies? En hoe doe je dat? En niet te vergeten: hoe eet je dat? Je komt het allemaal te weten tijdens ons Atelier Fermenteren!

Gefermenteerde pesto's, knapperige bietjes en kruidige wortelen!

Je dagelijkse voeding aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging van dit atelier. Met fermentaties breng je nieuwe smaken op je bord én geef je je darmflora de nodige portie bacteriën. Je leert hoe je dat praktisch aanpakt, ontdekt welke smaken je bevallen en je krijgt inzicht in de wondere wereld van het fermenteren.

Wat gaan we maken?

Liesbet laat je ook proeven van haar heerlijke creaties en uiteraard ga je ook zelf aan de slag met verse groenten en kruiden om zo je eigen fermentatie te maken.

Na afloop krijg je wat we gemaakt hebben mee naar huis, samen met een aantal recepten om verder aan de slag te gaan.

Wat neem je best mee: wat mooie lege confituurbokalen. Wij zorgen voor snijplankjes, messen en schorten!

 

Atelier Fermenteren – met Liesbet Wouters (Santé)


Aantal deelnemers: max. 10
Prijs: €35,- per persoon
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen
Eerstvolgend atelier: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019

Liesbet Wouters (Santé) is al jarenlang actief op kruidenkwekerij Sanguisorba in Ranst en haalt daar inspiratie om groenten, fruit en kruiden te verwerken en te conserveren.
De wereld van de wilde fermentatie vindt ze uitermate boeiend en inspirerend. En met haar bedrijfje Santé laat ze ons kennis maken met deze gezonde manier van conserveren.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!