Atelier Culinaire Cadeautjes

Geen fancy gekochte dure presentjes onder jouw boom dit jaar. Met homemade ouderwetse keukenkastjesluxe in bokalen scoor je helemaal.

Kerstcadeaus uit je eigen keuken!

Wat dacht je van een zelfgetrokken gin gekruid met basilicum en jeneverbes, jenever met dille en roze peper voor bij de zalm of een limoncello gemaakt met je restschillen?

Wat gaan we maken?

Tijdens dit atelier maken we onder andere kruidenblends die je cadeau kan geven aan vrienden en familie: dukkah met amandel, za’atar, gerookt zout, dragon-en-mosterdazijn, of wat dacht je van een paddenstoelenolie. 
Of maak een mengeling voor een verrassend florale of net robuuste thee. 
Fermento’s kunnen zich wagen aan melkzuurgepekelde radijzen, bieten en roze kolen met kruiden. En voor de bomma is er nog de rumtopf met seizoensfruit.

Elk potje afgekruid met een flinke snuif liefde, tijd en aandacht.
Wedden dat je eigengemaakte specialiteit de ontvangen – nog lang – kan bekoren? Na afloop krijg je wat we gemaakt hebben en een reeks recepten mee naar huis.

Wat neem je best mee: een mes en plank en wat mooie lege confituurbokaals. 


Atelier Culinaire Cadeautjes – met Natalie Schrauwen (Les Odettes)

Aantal deelnemers: max. 10
Prijs: €49,- per persoon
Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen
Eerstvolgend atelier: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019

Over Natalie Schrauwen

Lesgever is Natalie Schrauwen van LesOdettes. Deze kok, herborist en auteur is gebeten door eten en onderzoekt graag oude procédes en nieuwe smaken.

LesOdettes is een foodcollectief dat kleurrijke en verrassende voeding voor een breed publiek brengt. LesOdettes mixt en matcht vlot invloeden van verschillende strekkingen en continenten: technieken van vroeger en nu, smaken uit eigen tuin, Midden-Oosten, Oostblok of Afrika, wilde planten, oude en nieuwe groenten, slow cooking en raw food. Ze werken met lokale seizoensingrediënten in een korte keten en een brede variëteit aan soorten en gewassen, moeskruid en bloemen. LesOdettes verzorgt uw catering op maat, organiseert food events, neemt u mee op wildplukwandeling en geeft workshops.

Foto: © Eefje De Coninck

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!