Atelier Chutneys

De zomer is begonnen en dat betekent dat tomaten, paprika’s, komkommer, kersen, aardbeien, frambozen,… volop beschikbaar zijn. Natuurlijk weet je al dat je daar lekkere sauzen en confituren mee kan maken, maar wist je dat je ze ook kan verwerken tot heerlijke chutneys? Leer het tijdens ons Atelier Chutneys!

Chutneys: wat en hoe?

Chutney is de perfecte zoet-zure gezel voor gebakken rijst, een boterham met kaas of pikant Indisch eten. Chutney is de ideale manier ook om seizoensgroenten en -fruit voor langere tijd te bewaren en overschotjes niet verloren te laten gaan.

Wat gaan we maken?

Tijdens deze workshop experimenteren we met verschillende soorten groenten en fruit, gecombineerd met jouw favoriete specerijen en gedroogd fruit. Je gaat naar huis met een bokaal vol lekkers voor in je voorraadkast!

Wat neem je best mee: wat mooie lege confituurbokalen. Wij zorgen voor snijplankjes, messen en schorten!


Atelier Chutneys – met Jennifer Schleber (Empty the Fridge)


Aantal deelnemers: max. 10

Prijs: €40,- per persoon

Locatie: PAKT, Regine Beerplein 1 bus 207, 2018 Antwerpen

Eerstvolgend atelier: dit atelier staat voorlopig nog niet ingepland in 2019

Lesgever is Jennifer Schleber van Empty the Fridge. Jennifer is webdesigner, foodie en fervent bestrijder van voedselverspilling. Ze schreef haar tips tegen voedselverspilling neer op haar blog Empty the Fridge en bundelde dat alles begin 2017 ook in haar boek Empty the Fridge.

Inschrijven

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.

Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!