Atelier Smartmat

Smartmat wil je inspireren. Doen ontdekken. Nieuwsgierig maken. En dat doen we niet enkel met onze kookboxen.

Ontdek Atelier Smartmat!

Met Atelier Smartmat organiseren wij workshops rond een bepaald thema waarbij we je willen verrassen en verrijken. De ateliers worden gegeven door het Smartmat-team, onze leveranciers en vrienden. De volgende ateliers die op de planning staan, zijn de ateliers Seizoenskoken.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Atelier Seizoenskoken

Koken op het ritme en aanbod van de seizoenen heeft massa's voordelen. Maar hoe ga je nu precies aan de slag? Welke groenten zijn beschikbaar in welk seizoen? En hoe maak je ze best klaar? Leer het tijdens onze reeks Atelier Seizoenskoken!

lees meer

Atelier Kimchi

Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in onze keukens. Voor veel mensen is deze variant op zuurkool nog onbekend, maar als je er eenmaal van hebt geproefd, ben je fan, en wil je zelf ook aan de slag gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken! Tijdens ons Atelier Kimchi kan jij dat ook leren! Maar wat is kimchi nu precies? En hoe maak je dat? En niet te vergeten: hoe eet je dat? Je komt het allemaal te weten tijdens ons Atelier Kimchi!

lees meer

Atelier Culinaire cadeautjes

Geen fancy gekochte dure presentjes onder jouw boom dit jaar. Met homemade ouderwetse keukenkastjesluxe in bokalen scoor je helemaal!

lees meer

Atelier chutneys

De zomer is begonnen en dat betekent dat tomaten, paprika’s, komkommer, kersen, aardbeien, frambozen,… volop beschikbaar zijn. Natuurlijk weet je al dat je daar lekkere sauzen en confituren mee kan maken, maar wist je dat je ze ook kan verwerken tot heerlijke chutneys? Leer het tijdens ons Atelier Chutneys!

lees meer

Atelier fermenteren

Fermenteren is hip. Chefs doen het, foodies doen het, je grootmoeder deed het misschien, en jij at sowieso ook al gefermenteerd voedsel. En met ons Atelier Fermenteren kan jij dat ook leren! Maar wat is fermenteren nu precies? En hoe doe je dat? En niet te vergeten: hoe eet je dat? Je komt het allemaal te weten tijdens ons Atelier Fermenteren!

lees meer

Atelier gefermenteerde drankjes

We fermenteerden al met groenten, maar wist je dat je ook zelf drankjes kon laten fermenteren? We gaan aan de slag met onder andere kefir, kombucha en gemberbier!

lees meer

Atelier Improvise your Kitchen

Welke kruiden passen bij welke groenten? Hoe zorg je ervoor dat een gerecht helemaal AF smaakt? En hoe bereid je met dezelfde groenten een authentiek Thais, Mexicaans of Italiaans gerecht? In deze les leer je vanuit je eigen voorraadkast een verrassende maaltijd in elkaar te steken, elke dag opnieuw.

lees meer

Atelier Snijtechnieken

Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en het ziet er nog indrukwekkend uit ook. En het belangrijkste van alles: je zal je groenten anders proeven!

lees meer

Atelier Fika

Het Zweedse Fika is veel meer dan een koffiepauze. Het is een sociaal fenomeen, een gegronde reden te pauzeren, even alles neer te leggen en te genieten van wat quality time. Zoete lekkernijen zijn daarbij cruciaal.

lees meer

Atelier Broodbakken

De geur van versgebakken brood, wie kan daar nu aan weerstaan? Maar hoe krijg je die korst nu zo mooi goudbruin? En wat als je brood niet rijst? Hoe komt dat dan? Wanneer weet je of je je brood uit de oven mag halen of dat het best nog even doorbakt?

lees meer

Atelier Wijnproeven

Tijdens deze workshop maak je kennis met de wereld van de natuurlijke wijnen. Wat maakt deze wijn zo anders dan conventionele wijnen?

Atelier Slow Coffee

In samenwerking met Caffenation organiseert Smartmat een atelier Slow Coffee! Tijdens dit atelier bekijken we de verschillende brouwtechnieken en uiteraard proeven we al de koffies die we die avond zetten.

Zin om zelf een atelier te geven?

Onze ateliers zijn populair en daar zijn we blij om! Heb je zelf iets waar je in uitblinkt? Vertel je anderen graag over jouw hobby? En zou je hen iets willen bijleren? Laat ons zeker iets weten als je zelf graag een atelier wil organiseren!